De Stoevelaarmolen

Woningen De Stoevelaarmolen met tuin

Het project “De Stoevelaarmolen” is ontstaan vanuit de gedachte om een zorgboerderij te realiseren. Het betrof een vervallen gemeentelijk monument bestemd als “zorgboerderij” voor hulpbehoevende mensen. Na diverse pogingen van verschillende partijen om het project te realiseren heeft Realvisie uiteindelijk in samenwerking met de regionale zorgorganisatie Carint een senioren-complex gerealiseerd.

Realvisie b.v. heeft in Goor een renovatie- en nieuwbouwplan ontwikkeld voor een vervallen boerderij met bijbehorende schuren. Deze boerderij was een gemeentelijk monument en de schuren waren te slecht om te handhaven. De boerderij werd geheel gerenoveerd en de schuren werden gesloopt. Op de plaats van de schuren werden 9 woningen verdeeld over 2 gebouwen. gerealiseerd De woongebouwen zijn ontworpen door Nijhoff Architecten uit Wierden en zijn gebaseerd op het gemeentelijke monument. De tuinarchitecte heeft hier het ontwerp van de gemeenschappelijke tuin op afgestemd. 

In 2004 werd gestart met de ontwikkeling van het project “De Stoevelaarmolen” in Goor en in 2006 begon  Aannemings- en Afbouwbedrijf Haafkes B.V. uit Goor met de bouw. De woningen zijn in 2 fasen gebouwd. Eerst 6 en de boerderij en later nog eens 3 woningen.

In de boerderij is een riante seniorenwoning gemaakt, waarbij de schuur (deel) van de boerderij als berging is uitgevoerd. Op de plaats van de schuren is een gebouw met 3 woningen en één met 6 woningen gerealiseerd. Zowel in de boerderij als in de andere woningen is het volledige woonpakket (slaapkamer, badkamer, keuken, woonkamer) op de begane grond gerealiseerd. Op verdieping zijn een extra berging en een slaap/logeerkamer gerealiseerd. Bij de opzet van het wooncomplex is een zo hoog mogelijk verzorgingsniveau gerealiseerd tegen zo laag mogelijke kosten. Dit is bereikt door zelfwerkzaamheid zonder veel overhead. Gebaseerd op bestaande organisaties en diensten en deze alleen gebruiken wanneer het nodig is.

Uitvoering Woningen:

Begane grond: Hal met toilet met fonteintje, woonkamer met deur naar terras (25m2), open keuken, berging met wasmachine-aansluiting, slaapkamer met vaste kast, rolstoel-toegankelijke badkamer met douche, wastafel en 2e toilet. Op verdieping: Overloop, technische ruimte met CV-opstelling, bergruimte, grote slaapkamer, eventueel te splitsen in 2 kleinere kamers

Door de opzet van de woningen, is er een indeling ontstaan, waarbij de hoogte tussen de begane grond en het plafond in de woonkamer varieert van 2,65 m tot 4,30 m. Alle woningen hebben een buitenterras met uitzicht op het landelijk gebied. De grote gemeenschappelijke tuin (ca. 6.000 m2) wordt onderhouden door de Vereniging van Eigenaars. In de woningen zijn een aantal voorzieningen voor valpreventie, alarmering en brandveiligheid aangebracht